Kyhhäys opetiedotteet

Kyhhäys on julkaistu syyskuun alussa 2020. Alla tiedotteessa tarkemmat ohjeet.

Tiedote syyskuu 2020

Koska jonkin verran on ollut toimituksessa epäselvyyttä, päätimme jatkaa myyntiaikaa ja samoin myös lehtien tilitystä viikolla. Eli lehtien myyntiaika päättyy 23.9. ja tilitys tulee tehdä 28.9. mennessä. Kyhhäystiimillä on myös ylimääräisiä kappaleita, jos tulee uusia tilauksia. Yhteydenotot kyhhays@gmail.com. 

Tiedote elokuu 2020

Kyhhäyksen julkaisu siirtyi keväältä syksyyn koronavirusepidemian takia. Koronavirusepidemia muutti toimintatapoja, mutta onneksi olemme myös saaneet uutta tietoa viruksen leviämistavasta ja oppineet hyviä tapoja suojautua. Koska tilanne on rauhallinen Kuopion alueella, julkaisu tehdään nyt mahdollisimman pian ja myynti hoidetaan varovaisuutta noudattaen. Lehden sisältö on kuitenkin huikean hyvä, joten mieluusti lopputulosta näyttää muillekin. Iso kiitos siitä teille!

Seuraavaksi ohjeita liittyen ennakkotilauksiin, rahojen keräämiseen ja tilityksiin. Aikataulua on hieman nopeutettu tavanomaisesta.

Tiedotteen mukana olevalla tilauslomakkeella oppilailta kysytään  ennakkotilausmäärät. Nykyisessä tilanteessa keräätte vastaukset todennäköisesti Wilman kautta, joten ennakkotilauslomakkeeseen on lisätty maininta Wilmasta. Voitte vapaasti muokata tekstejä palautuksesta oman koulunne käytännön mukaiseksi.

Toivomme, että meillä olisi tiedot koulujen tilausmääristä perjantaina 1.9.2020. Sähköpostilla lähetetyssä tiedotteessa on tarkka linkki täydennettävään tiedostoon. Jos tarvitset linkin, laita viesti kyhhays@gmail.com

Tilatut lehdet jaetaan kouluille suoraan painon laatikoista ja kertakäyttöhanskoja ja maskeja käyttäen. Lehden myyntiaika päättyy 16.9.2020.

Rahojen kerääminen oppilailta opettajille voidaan tehdään useammalla tavalla. Oheista tilauslomaketta koulut voivat muokata joko koulukohtaisella tai opettajakohtaisella ohjeistuksella:

 1. Rahoja voi kerätä joko vanhaan tapaan käteisellä, mutta siinä voi käyttää tarvittaessa kirjekuoreja tai pusseja.  
 2. Oppilaat maksavat lehtimyynnistä tulleet rahat opettajan/koulun ilmoittamalle pankkitilille.

Rahojen tilitys edelleen tehdään 21.9.2020 mennessä.Tilitys ensisijaisesti Pohjantien Nuorisomusikin tilille FI88 5600 0540 1356 65. Maksun viestitietoon koulun nimi ja myytyjen lehtien lukumäärä. Jos rahat on kerätty käteisenä kirjekuoriin ja pusseihin, ilmoitetuista rahamääristä vähennetään koululle kuuluva 1 eur * myydyt kappaleet. Jos rahat on kerätty pankkitilille, muistattehan tehdä saman vähennyksen, jotta koulunne saa stipendirahaston osuuden.

Jos tilitys Pohjantien Nuorisomusiikille halutaan ehdottomasti tehdä käteisenä, pyydetään ottamaan yhteyttä kyhhays@gmail.com osoitteeseen ja sovitaan erillinen tapaaminen. Muistutuksena: oppilaan tilittämästä 5 eurosta ja 1 euro jää suoraan koululle stipendirahastoon ja Pohjantien Nuorisomusiikille tilitetään 4 eur/lehti.

OAJ Kuopio palkitsee kolme eniten Kyhhäyksiä myynyttä oppilasta 50 euron stipendillä (kuitenkin 1 oppilas /koulu). Tilitysten jälkeen pyydämmekin ilmoittamaan  koulunne eniten Kyhhäyksiä myyneen oppilaan ja hänen myyntimääränsä osoitteeseen kyhhays@gmail.com.

Poikkeustilanteen takia Kyhhäyksen julkaisujuhlia ei tänä vuonna pidetä. Tämän Kyhhäyksen jälkeen huilataan vuosi, ja seuraavan kerran Kyhhäys-materiaalia kerätään alkutalvesta 2021.

Suurkiitos koko Kyhhäystiimiltä ja tsemppiä tulevaan kouluvuoteen!

Some-tiedote marraskuu 2019

Kyhhäyksellä on omat kanavat somessa ja niihin saa lähettää mieluusti materiaalia.

Seuraavassa muutamia ohjeita, joita noudattamalla varmistamme oikean materiaalin julkaisun. Kanavien avulla kaikki kiinnostuneet pääsevät kurkistamaan Kyhhäyksen teon maailmaan.
Facebook ja instagram:

 • Kyhhäyksen löytää Facebookista osoitteesta Kyhhäys2020 ja instagramista @Kyhhays2020
 • koulut ja opettajat voivat lähettää valmiin materiaalin (kuva + teksti) osoitteeseen kyhhays.some@gmail.com
 • saatteeseen info, halutaanko materiaali faceen ja instaan vai vain jompaankumpaan.
 • tekstiin tieto ketä materiaalissa esiintyy (koulun nimi, luokka)
 • varmistattehan että materiaali on julkaisukelpoista, eli että julkaisuluvat ovat kuvissa esiintyvien osalta kunnossa
 • jos postaatte itse ohi ”virallisten” Kyhhäys-kanavien, käyttäkää aina hashtagia #kyhhays202

Youtube:

 • Kyhhäyksen youtube kanava on @Kyhhäys-kanava
 • jos luokka/koulu haluaa videoitaan julkaistavan kyseisellä kanavalla, tallentakaa video ensin omaan sijaintiin ja jakakaa ladattavan videon linkki osoitteeseen kyhhays.some@gmail.com (tarkista, että linkin haltijalla on oikeus ladata linkin sisältämä video)
 • linkin saatteessa kerro myös koulun nimi ja luokka, sekä mahdollinen videon sisältö (julkaistaan videon kanssa)
 • kuten yllä, varmistattehan että materiaali on julkaisukelpoista, eli että julkaisuluvat ovat kuvissa esiintyvien osalta kunnossa

Tiedote  21.10.2019

Kevään 2020 Kyhhäyksessä päästetään luovuus taas valloilleen, nyt jo 60. kertaa! Teemana on SANKARIT ja SANKARUUS

 • Millaisia sankareita luokalla on? Millainen olisi luokan yhteinen supersankari ja millaiset voimat sillä olisi? 
 • Voiko sankari löytyä tanssiteoksesta, musiikkikappaleesta tai muovailuvahateoksesta?
 • Mikä tekee sankarista sankarin? Millainen on arjen sankari? 
 • Onko lähiympäristössäsi sankari, jota haluat haastatella? 
 • Mistä sankaruutta löytää?
 • Mihin sankareita tarvitaan? 
 • Millainen minä olen sankarina? 
 • Millaisia ovat nykyhetken ja historian sankaritarinat?            

Jokaiselle lehden tekoon osallistuvalle koululle tulee lehteen tutusti omat sivut ja lisäksi aineistoa julkaistaan Kyhhäyksen omalla YouTube-kanavalla. Koulun omille sivuille voidaan vapaasti tuottaa teeman mukaisia töitä. Ne voivat olla esim. runoja, haastatteluja, tarinoita, uutisia,  mielipidetekstejä, vitsejä, arvoituksia, sarjakuvia, kuvia, videoita jne. Tyyli on siis vapaa. Koulut vastaavat että videoissa ja kuvissa esiintyvillä oppilailla on kuvauslupa.

Kyhhäystiimi tekee sivujen lopullisen taiton, joten koulujen tehtäväksi jää töiden toimittaminen tiimille. Koulut voivat toki antaa ehdotuksensa sivun taittoon.

Uutuutena tänä vuonna julkaistaan myös kuvia, tekstejä ja videoita lehden kokoamisen aikana.

Aineiston toimitus

Aineistoa voi alkaa tallentaa sitä mukaa, kuin sitä syntyy. Aineiston toimitus viimeistään 14.2.2020. Tekstien, kuvien ja videoiden tulee olla sähköisessä muodossa, ja ne toimitetaan sähköpostitse.

HUOM! Tekstit omina tekstitiedostoina (.doc, .docx, .rtf, .odt, .txt) – EI Powerpoint-tiedostoja (.ppt) eikä wordiin upotettuja kuvia (kuvan laatu heikkenee).

Kuvat: skannatut kuvat ja valokuvat 100% koossa (1:1). Tarkkuus 300 dpi. Tiedostomuoto JPG (tiedostokoko A5 kokoiselle kuvalle noin 2-4 Mb).

Voit tehdä ehdotuksia koulusi sivujen taitosta esim. kuvana tai paperille hahmoteltuna, mutta lopullisen päätöksen taitosta tekee Kyhhäyksen taittaja. Jos toimitat videotiedostoja, Kyhhäys-työryhmä siirtää ne Kyhhäyksen YouTube- kanavalle. Kevään lehteen valitut videot linkitetään QR-koodina lehden sivuille.

Nimeä tiedostot aina näin: Koulun nimi_luokka_tekijä_mahdollinen työn nimi (esim. rajala_2f_maija_meikäläinen_minun sankarini). Samalla tavalla nimetään teksti-, kuva-, ja videotiedostot.

Aineisto toimitetaan sähköpostilla. Voitte laittaa jo tekovaiheesta kuvia ja videoita osoitteesen kyhhays.some@gmail.com.

Lopulliset lehteen tulevat versiot lähetetään osoitteeseen kyhhays.tiedostot@gmail.com. Jaa viestisi tarvittaessa useampaan osaan ja muista laittaa koulun nimi viestin otsikoksi.

Piirustuksia ja erilaisia kuvia tulee koulun omille sivuille, mutta kaikille osallistujille on myös avoin kansikuvakilpailu: Etu- ja takakannen piirtäjät palkitaan 50 euron stipendillä. (Kuvaehdokkaat huom. kuvaan EI SAA laittaa Kyhhäys-tekstiä).

Terveisin Pohjantien Nuorisomusiikin ja Männistön Käpyjen Kyhhäys-tiimi

Yhteydenotot: kyhhays@gmail.com.

Tiedustelut ja apua aineiston suhteen: Tanja Ojutkangas tanja.ojutkangas@gmail.com

Kysyttävää  aineiston suhteen: Marko Ausma marko@kimacreative.fi

Lisäideoita ja linkkejä