Orkesterit

PoNus tukee luokkaorkestereita, Nuorisopuhallinorkesteria, Pohjantie Junior Big Bandia, Pohjantien Buhaltajia, Trööttääjiä ja Aikuisten alkeisorkesteria .

Orkesteritoiminnassa ovat käytössä seuraavat säännöt:

  • Kunnioitan: Otan toiset ihmiset huomioon ja arvostan toisia, kunnioitan omia ja toisten taitoja. Orkesteri on joukkuepeliä – kannustan kaveria, en kiusaa!
  • Sitoudun: Osallistun harjoituksiin säännöllisesti ja tulen paikalle ajoissa (15 min ennen harjoituksen alkua). Myös tauolta – jota vietetään korvien lepuuttamista varten – palaan ajoissa.
  • Harjoittelen: Edistän musiikillista osaamistani harjoittelemalla orkesterikertojen välissä. Kysyn tarvittaessa apua, soitonopettajalta, kaverilta tai orkesterinjohtajalta.
  • Keskityn: Keskityn olennaiseen. Kännyköiden käyttö sotkee omani ja muiden keskittymisen. Pidän kännykkäni harjoitusten aikana laukussa, taskussa ym.
  • Käyttäydyn: Harjoituksissa en riehu vaan käyttäydyn asiallisesti ja pidän paikkani siistinä. Ongelmatilanteet selvitän asianomaisten kesken. 
  • Soittimista ja nuoteista huolehtiminen:
  • Soittimet ovat arvokkaita ja rikkoontuvat helposti. Pidän huolta soittimestani ja suojelen sitä rikkoontumiselta. Käsittelen soitintani puhtain käsin
    ja huolehdin käsihygieniasta. En koske toisen soittimeen ilman orkesterinjohtajan lupaa. Nuotitkin ovat arvokkaita ja pidän ne kunnossa.

Pohjantien nuorisomusiikki ry tukee yhdistyksensä jäseniä musiikkileirille osallistumisen maksuissa sekä soittotuntimaksuissa. Tarvittaessa laita tukihakemus sähköpostitse suoraan Ponukselle. 

Konservatorion oppilaat voivat hakea tukea musiikkileirien osallistumismaksuihin myös Kuopion konservatoriosta. Tarkemmat ohjeet osoitteesta www.kuopionkonservatorio.fi