Puhallinhäiriö

Kaudella 2019-2020 harjoitukset Pohjantien koululla maanantaisin klo 19. Tervetuloa mukaan!

Mistä kaikki alkoi? Ystävänpäivänä 14.2.2014 piti ensimmäiset harjoituksensa silloiselta nimeltään Aikuisten Alkeisorkesteri, Aa! Tuolloin koko musiikillisen komeuden aloitti ”Tuskatrööttä”-leiri jossa aloitettiin tutustuminen puhallinorkesteritoiminnan saloihin. Orkesterin ideanikkarina ja kapellimestarina toimi Taina Räsänen vuosien 2014 – 2018 ajan.

Orkesterinlähtökohtana oli alunperin se, että orkesteriin tullessaan soittaja ei ollut aikaisemmin soittanut kyseistä soitinta.

Orkesterin alkutaipaleen kolme kovaa sääntöä ja pääsyvaatimusta olivat:
1 – En osaa soittaa kyseistä soitinta.
2 – Haluan oppia soittamaan kyseistä soitinta.
3 – Osaan nauraa itselleni.

Tuolloin orkesteriin ilmoittautui reilu 20 soittajaa joiden kesken muodostettiin tasapainoinen puhallinorkesteri mehustettuna sähköbassolla. Soittajisto koostui suurimmaksi osaksi Pohjantien koulun lasten vanhemmista ja koulun henkilökunnasta vahvistettuna huhupuheen kautta orkesteriin ajautuneista soittajista.

Liikkeelle lähdettiin täysin nollasta, ja niin silloin kuin edelleenkin orkesterin päätavoite on näyttää kuinka yhdessä soittaminen on elämän suolaa ja sokeria. Tänä päivänä Puhallinhäiriö -orkesteri koostuu alkuperäisistä soittajista sekä vuosien varrella mukaan liittyneistä aikuissoittajista. Yhteistyö koulun ja musiikkiluokkien kanssa on olennainen osa Puhallinhäiriön toimintaa ja näin ollen orkesterin voit nähdäkin keikalla tai konsertissa yhdessä Kalevala-Pohjantien musiikkiluokkien – ja orkestereiden kanssa. Nykyisellään soittotaito on kehittynyt melkoisen huimasti neljän vuoden aikana ja soitto-ohjelmisto monipuolistunut. Orkesteria johtaa v.2018 syksystä alkaen Krzysztof Dobosiewicz.

Tervetuloa mukaan!


Krzysztof Dobosiewicz (dobomusic@gmail.com)